Wie is Oostpijl?

Door onze nieuwsgierigheid en achtergronden, kunnen we over veel dingen meedenken en meepraten, maar ook plannen maken en creëren.

Oostpijl laat zich het best omschrijven als een samenwerkingsverband tussen Joan Ederveen en Sjoerd Adema en hun medewerkers. Een gezelschap waarbij ieder zijn of haar kwaliteiten en inbreng heeft. Samen doen we alles maar ieder heeft zijn of haar specialiteit.

Bij Joan ligt de nadruk op creativiteit. Met opleidingen in onder andere biologische tuinbouw en tuin en landschapsarchitectuur. Deze vormen een gedegen basis voor het groene vak. Daarnaast is hij opgeleid als kunstenaar en is hij ook veel bezig met fotografie en talloze andere creatieve disciplines. Hij heeft decennia aan ervaring in de biologische landbouw en het hoveniersschap. Op dit moment verzorgt Joan met name de beplantingsvoorstellen en maakt hij ook ontwerpen. (meer over Joan op www.joanederveen.nl).

Sjoerd is economisch en bouwkundig onderlegd. Naast o.a. de HEAO heeft Sjoerd bouwkunde gestudeerd. Sjoerd is met name bezig met nieuwe aanleg van tuinen. Verder verzorgt hij de boekhouding, projectplanning en alle andere ondersteunende werkzaamheden. Inmiddels heeft hij 10 jaar ervaring in de hovenierswereld en is hij het aanspreekpunt voor de projecten binnen Oostpijl. In zijn 'vrije tijd' runt Sjoerd de mobiele cocktailbar “The Backcorner”.

Sinds 2016 is Cas Mateman werkzaam bij Oostpijl Hoveniers. Hij heeft vlotjes 2 opleidingen gedaan én in juli 2022 zijn opleiding tot Hovenier afgerond bij het Zone College in Doetinchem. Cas is zeer bevlogen (en inmidddels ook ervaren) in de uitvoer en bij de aanleg van nieuwe tuinen. Hij heeft het hart op de goede plaats om zich nog verder te bekwamen in alle brede facetten van de natuur.

Wij zijn een door SBB-gecertificeerd bedrijf en dus een erkend praktijkopleidingsbedrijf. Wij vinden het belangrijk om geïnteresseerde mensen een kans te geven om kennis te maken met het beroep en het te leren. Als een persoon goed gemotiveerd is, komt hij/zij in aanmerking voor een stageplek.

Ook werken wij samen met het UWV om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden om in een veilige omgeving weer deel te nemen op de arbeidsmarkt.